torsdag 23 april 2009

Nya tag


Belv inget bröd och blev inga uppdateringar på bloggen på ett tag....saker och ting kom i vägen som det brukar ibland.

Lagade mat åt några vänner i veckan som gick. Det blev Kyckling med vilt smak på riktigt mumsigt om jag får säga det själv. Är rätt nybliven vän med broder enbär men jag måste medge att han sätter mycket god smak på allt han kommer i kontakt med.



4 port


1 kyckling, ca 1,2 kg
smör
nästan dl koncentrerad vinbärssaft
1 dl vatten
3 dl crème fraiche

1 hönsbuljongstärning
8 krossade enbär
Färsk timjan
Champinjoner


Stek svampen så den får fin färg. Dela kycklingen i 8 bitar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 10 min på varje sida och ha i svampen mot slutet så det får steka ihop lite. Blanda saft, vatten, crème fraiche, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna (har själv ingen traktörpanna just nu men det går lika bra med tex en järngryta). Lägg i kycklingen och låt puttra under lock ca 10-15 min. Garnera. med timjan kvistar.

Vi hade pressad potatis till men det ska nog gå fint med vanlig med om man tycker mer om det. Och jag tror nästan att man skulle kunna smyga ner en liten tut vin i grytan ( istället för att hälla allt i kocken ) om det känns som ett lockande förslag för att göra det hela lite mustigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar